Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

10 Σεπτεμβρίου 2013

Εικονική επίθεση συριακών βομβαρδιστικών Su-24MK στην βρετανική βάση της Κύπρου

Η συριακή Αεροπορία μπορεί - υπό προϋποθέσεις - να "δαγκώσει" και πριν από μερικές ημέρες "έδειξε τα δόντια της": Δύο συριακά μαχητικά Su-24MK υποστρατηγικής κρούσης πραγματοποίησαν εικονική επίθεση στον βρετανική βάση του Ακρωτηρίου, διασχίζοντας τα περίπου 200 χιλιόμετρα από την ΑΒ Tiyas στην Συρία μέσα σε χρόνο 12' μόλις πετώντας με υψηλή υποηχητική ταχύτητα και αιφνιδιάζοντας την βρετανική αεράμυνα η οποία έστειλε εναντίον τους μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter Typhoon.
Οι Σύροι πιλότοι θα μπορούσαν πολύ πριν φτάσουν τα βρετανικά μαχητικά να είχαν εκτοξεύσει βλήματα Κh-23 ή Kh-59 και να προκαλέσουν χάος στην βάση του Ακρωτηρίου.
Τα Su-24 αν και εισήλθαν σε υπηρεσία το 1974 έχουν την ικανότητα να πετούν υπερηχητικά (1,08 Mach) λίγα μέτρα επάνω από την επιφάνεια της θάλασσας με ακτίνα δράσης σε τέτοιου είδους αποστολή (lo-lo-lo) τα 665 χλμ. και ακολουθώντας ακόμα και το εδαφικό ανάγλυφο σε αποστολές επάνω από το χερσαίες περιοχές, μεταφέροντας επτά τόνους οπλικό φορτίο.
Είναι σοβιετικής κατασκευής διθέσια με διάταξη πιλοτηρίου side-by-side δηλαδή κάθονται δίπλα ο πιλότος κα ο χειριστής οπλικών συστημάτων, όπως ήταν η "μόδα" της εποχής για τα αεροσκάφη υποστρατηγικής κρούσης (θεωρείται ομόλογο του αμερικανικού F-111).
Τα συριακά μαχητικά εντοπίστηκαν με την απογείωσή τους, από ένα αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και από ένα αντιτορπιλικό κλάσης Type 45, αλλά όλα έγινε πολύ γρήγορα: Καττευθύνθηκαν δυτικά και έφτασαν σε απόσταση μόλις 16 μιλίων από την βάση του Ακρωτηρίου όταν τα προσέγγισαν τα Typhoon.
Δηλαδή είχαν φτάσει πολύ κοντά στην ζώνη των 14 μιλίων που είναι η ζώνη ασφαλείας που έχουν ορίσει οι Βρετανοί για την βάση τους.
Οι Σύροι πιλότοι δεν απαντούσαν στις προειδοποιήσεις του βρετανικού πύργου ελέγχου να αποχωρήσουν και προς στιγμής ρποκλήθηκε πανικός.
Την πορεία των συριακών μαχητικών της παρακολούθησαν και τα τουρκικά ραντάρ που σήκωσαν από το Ινσιρλίκ, δύο F-16. Τα τουρκικά αεροσκάφη όμως όταν έφτασαν στην περιοχή, είχαν αποχωρήσει τα Su-24.
Οι Βρετανοί υποστηρίζουν ότι "Αν δεν σταματούσαν τα συριακά αεροσκάφη την πορεία τους θα τα κατέρριπταν τα Typhoon". Αν φυσικά προλάβαιναν πριν εκτοξεύσουν τα όπλα τους...
Τα Su-24s προερχόντουσαν από την 819 Μοίρα της ΑΒ Tiyas.
Οι Βρετανοί έχουν στείλει έξι Typhoon στην βάση τους στο Ακρωτήρι
Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω: Οι Σύροι δείχνουν διατεθειμένοι να δώσουν μάχη. Αν οι Ρώσοι μπορέσουν - και θελήσουν - να τους βοηθήσουν σε επίπεδο πληροφοριών, ηλεκτρονικής υποστήριξης κλπ. έχουν την πιθανότητα να "αδειάσουν" τις αποθήκες των Tomahawk και των βομβών της συμμαχίας των "προθύμων", αλλά και να κάνουν τους εισβολείς να "πονέσουν", χωρίς να μην υποστούν άμεση τακτική ήττα, όπως η Λιβύη ή το Ιράκ.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση η μάχη θα δοθεί στο έδαφος. Θα καταφέρει ο συριακός Στρατός και η πολιτοφυλακή εν μέσω βοβαρδισμών των θέσεών τους (είναι βέβαιο ότι θα εμπλακούν και τακτικά μαχητικά στην επίθεση, τουλάχιστον σε δεύτερη φάση) και να αποτρέψουν την προέλαση των ισλαμιστών ανταρτών; Αυτό είναι το στοίχημα...
πηγή 

You-Tube