Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

11 Μαρτίου 2013

Ιστορική απόφαση!!!! Δείτε τι αλλάζει στο επόμενο Μουντιάλ!


Εγκρίθηκε από τη FIFA η χρησιμοποίηση της τεχνολογίας γραμμής αρχικά στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών
του προσεχούς καλοκαιριού κι εν συνεχεία στο Μουντιάλ του 2014.


Ιστορική απόφαση από τη FIFA! Μετά από διαβουλεύσεις πολλών ετών, αποφασίστηκε η έγκριση της χρησιμοποίησης της τεχνολογίας γραμμής σε μεγάλες διοργανώσεις, αρχής γενομένης από το Κύπελλο Συνομοσπονδιών το προσεχές καλοκαίρι κι εν συνεχεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014.

Με τη χρήση της τεχνολογίας θα διαλευκαίνονται πλέον φάσεις στις οποίες δεν είναι σαφές με «γυμνό» μάτι αν η μπάλα έχει περάσει την τελική γραμμή της εστίας. Η FIFA είχε χρησιμοποιήσει δοκιμαστικά τη συγκεκριμένη τεχνολογία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στην Ιαπωνία το Δεκέμβριο του 2012, το πείραμα κρίθηκε πετυχημένο και πλέον πήρε το πράσινο φως η εφαρμογή του στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική «σκηνή».

Δύο τεχνολογίες έχουν ήδη παρουσιάσει τις προτάσεις τους για το σύστημα που θα καθιερωθεί. Η πρώτη, το HawkEye, χρησιμοποιείται και στο τένις και περιλαμβάνει τη χρήση κάμερας, ενώ η δεύτερη, το GoalRef, αποτελείται από χαμηλής συχνότητας μαγνητικά πεδία που υπάρχουν στην εστία και συνδέονται με ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα που θα έχει η μπάλα. Μέσα από το σύστημα αυτό ο διαιτητής ενημερώνεται σε κλάσματα δευτερολέπτων για το αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή ή όχι. Μέχρι τις αρχές Απριλίου η FIFA θα αποφασίσει ποια τεχνολογία θα χρησιμοποιήσει μετά τη σχετική αξιολόγησή τους.

πηγή 

You-Tube