Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

30 Σεπτεμβρίου 2012

Tο ηλεκτρικό Nemesis που “σπάει” τα κοντέρ και η “τσάμπα” ηλιακή ενέργεια της Tesla


Το ρεκόρ ταχύτητας ηλεκτρικού αυτοκινήτου στη Μεγάλη Βρετανία έσπασε το ηλεκτρικό όχημα Nemesis της Ecotricity .

Στην πραγματικότητα το Nemesis είναι μια “πειραγμένη” Lotus Exige η οποία μετατράπηκε σε ηλεκτρικό Supercar από την Ecotricity και τροφοδοτείται από τις 53 αιολικές ανεμογεννήτριές της στη Μεγάλη Βρετανία.

Με ταχύτητα που έφτασε τα 237 χλμ/ώρα, το Nemesis έσπασε το ρεκόρ που διατηρούσε από το 2000 το Bluebird Electric με 219 χλμ/ώρα.

—Σταθμοί φόρτισης από την Tesla

Εντωμεταξύ, το μέλλον των ηλεκτρικών υπεραυτοκινήτων φαντάζει περισσότερο ευοίωνο μετά τα εγκαίνια έξι δημόσιων σταθμών φόρτισης ηλιακής ενέργειας για το Tesla S sedan της Tesla Motors.

H Tesla κατασκευάστρια αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έχει εγκαινιάσει ήδη έξι από αυτούς τους σταθμούς στους αυτοκινητοδρόμους της Καλιφόρνια για να βοηθούν τα αυτοκίνητα να πραγματοποιούν μακρινές αποστάσεις όπως από το Λος Άντζελες στο Σαν Φρανσίσκο ή από τη Σάντα Μπάρμπαρα στο Λας Βέγκας.

Η φόρτιση με 100 κιλοβάτ χρειάζεται περίπου 30 λεπτά για να επαναφέρει πλήρως σε λειτουργία ένα αυτοκίνητο που έχει ταξιδέψει με ταχύτητα 100 χλμ/ώρα για τρεις ώρες.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Elon Musk οι οδηγοί των αυτοκινήτων Tesla “θα μπορούν να οδηγούν δωρεάν απλά με το φως του ήλιου. Πιστεύω ότι δύσκολα το ξεπερνάς αυτό”.

You-Tube